Belçika'da rüzgar tersine döndü: Vakalar yeniden bini aştı

Belçika'da rüzgar tersine döndü: Vakalar yeniden bini aştı

Belçika'da, mart ayından beri düşen koronavirüs vakaları yeniden yükselişe geçti. Günlük vaka sayısı bini aştı.

Belçika Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsünün yayımladığı haftalık verilerin günlük ortalamasına göre, yeni vaka sayısı 4-10 Temmuz haftasında keskin bir artışla 1006 olarak kaydedildi.

Hastaneye yatırılan hasta sayısı da artarken, 7-13 Temmuz tarihleri ​​arasında, önceki 7 günlük döneme göre yüzde 11 artışla her gün ortalama 17,6 kişi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

TOPLAM ÖLÜ SAYISI 25 BİNİ AŞTI

Son rakamlara göre, 90'ı yoğun bakıma muhtaç toplam 239 kişi hastanede tedavi görüyor. Belçika genelinde virüsün yol açtığı ölüm sayısı 25 bin 205'e ulaşırken, 4 ila 10 Temmuz'da günde ortalama 2,1 kişi hayatını kaybetti.

AŞILAMADA SON DURUM NE?

Bu arada toplam nüfusun yüzde 66,1'ine ve yetişkin nüfusun yüzde 81,3'üne tekabül eden 7 milyon 615 bin 248 Belçikalı, ilk aşı dozunu aldı. Toplam nüfusun yüzde 43,1'ini ve yetişkinlerin yüzde 53,8'ini oluşturan 4 milyon 962 bin 193 kişi de tam aşılandı.

Son olarak 22 Mart haftasında artan ve 5 bine yaklaşan vakalar, salgın tedbirleri ve aşılamaların hızlanmasıyla azalmış, Belçika hükümeti tedbirlerin çoğunu mayıs ve haziranda gevşetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN