Belçika'daki Ferrero fabrikasında yeniden Salmonella alarmı

Belçika'daki Ferrero fabrikasında yeniden Salmonella alarmı

Belçika'da İtalyan çikolata üreticisi Ferrero grubunun fabrikasında bu yıl yine salmonella vakası tespit edildi. AFSCA yaptığı açıklamada, bakterinin herhangi bir nesneden gelmiş olabileceği ve gıda ürünlerinde ise bulunmadığı belirtildi.

Geçtiğimiz yıl dünyaca ünlü İtalya merkezli çikolata üreticisi Ferrero'nun ürünlerinde salmonella bakterisi tespit edilmiş, yapılan analizler sonucunda salmonella bakterisi taşıyan çikolataların şirketin Belçika’nın Arlon şehrindeki fabrikasında üretildiği açıklanmıştı. Daha sonra salmonella bakterisinin 11 ülkeye yayıldığı ortaya çıkmıştı. Belçika'da Ferrero grubunun fabrikasında bu yıl yeniden salmonella vakası tespit edildi.

Federal Gıda Zinciri Güvenliği Ajansı (Afsca) tarafından yapılan açıklamada, bakteriye yalnızca fabrikada rastlandığı, bunun herhangi bir nesneden gelmiş olabileceği, gıda ürünlerinde ise bulunmadığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Geçen yıl da aynı fabrikada Kinder markalı ürünlerde bakteriye rastlanmış, fabrika bir süreliğine mühürlenmişti. Aynı dönemde, Dünya Sağlık Örgütü dünyada çikolata ürünleriyle bağlantılı 151 salmonella enfeksiyonu bulunduğunu bildirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN