Emeklilerin zamlı maaşı belli oldu! Refah payı artışı ve 5 aylık enflasyon hesaplandı

Emeklilerin zamlı maaşı belli oldu! Refah payı artışı ve 5 aylık enflasyon hesaplandı

15 milyon emeklinin maaşlarına yapılacak zam oranı yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Refah payı artışı ve enflasyon oranı gibi kriterlerinde değerlendirileceği toplantıların sonunda net rakam ortaya çıkacak. Peki, emekli maaşına ne kadara zam yapılacak? Emekli maaşı ne kadar olacak 2023? İşte, emekli maaşı zammı son dakika gelişmesi...

Türkiye'de milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisi 2023 Temmuz ayında alacağı zam oranını merakla bekliyor. 2023 Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra 5 aylık enflasyon oranı belli olurken bu orana 2023 Haziran ayı enflasyon verisinin eklenmesi ile 6 aylık oran netleşecek. Bu orana refah payı artışı da eklenince emeklinin alacağı zam oranının yüzde 30-35 seviyelerine çıkacağı düşünülüyor.

5 AYLIK ENFLASYON ORANI KAÇ?

TV100'de yer alan habere göre, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri 6 aylık periyotlar halinde maaşlarına enflasyon oranı tutarında zam alıyor. Açıklanan 2023 Mayıs enflasyon verisinin ardından 5 aylık enflasyon oranı 15,26 olurken bu orana 2023 Haziran ayı verisi eklenecek.

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi, 2023 Temmuz ayında enflasyon oranına ek olarak refah payı artışı alacak. Yüzde 20 seviyelerine yakın olması beklenen orana eklenecek refah payı artışı ile SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin alacağı zam oranı yüzde 30-35 seviyelerine çıkacak.

ERDOĞAN'DAN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde yaptığı açıklamada, "En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi, en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak, üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar, otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN