Türkiye için kırmızı alarm! Ortalık çok fena olacak: Uzmanlar tam tarih vererek uyardı

Türkiye için kırmızı alarm! Ortalık çok fena olacak: Uzmanlar tam tarih vererek uyardı

Ülkemiz bir türlü El Nino hava sisteminin etkisinden çıkamıyor. Bir yandan meteoroloji tarafından yapılan açıklamalar yakından takip edilirken bir yandan da uzmanlar uyarı üstüne uyarı yapıyor. Bir süredir oldukça serin seyreden hava durumu için şimdi de tam tersi uyarı yapıldı. İşte meteorolojinin ve uzmanların Türkiye raporu...

Son bir süredir Türkiye, El Nino hava olaylarının etkisi altında kalarak ısınma konusunda sıkıntılar yaşamıştı. Mayıs ve Haziran ayları, mevsim normallerinin altında seyreden serin hava koşullarıyla birlikte, aşırı yağışlar nedeniyle birçok bölgede sel felaketleri meydana gelmişti. Ancak ünlü meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sonunda havaların ısınacağı ve temmuz ayının sonunda ülkenin adeta kavrulacağı uyarısında bulundu.

Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin temmuz ayında sıcaklık haritasının kırmızıya döneceğini belirtti. Bu durum, ülkede önemli sıcaklık artışlarının beklendiğini gösteriyor. Ökten, El Nino'nun etkisinin azalmasıyla birlikte, yüksek sıcaklık değerlerinin görüleceğini ve bunun da beraberinde bazı sorunları getirebileceğini vurguladı.

Temmuz ayıyla birlikte Türkiye'nin genelinde sıcaklık değerlerinin artmasıyla birlikte, vatandaşların önlemli olmaları ve güneşin zararlı etkilerinden korunmaları gerektiğini belirtti. Aşırı sıcaklar, sağlık sorunlarına neden olabileceği gibi, tarım ve su kaynakları üzerinde de olumsuz etkilere yol açabilir. Dolayısıyla, Ökten, vatandaşları sıcaklık artışlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

El Nino hava olayı, deniz suyu sıcaklığının normalden daha yüksek olduğu bir dönemde ortaya çıkar. Bu durum, atmosferdeki sirkülasyon modellerini etkileyerek iklim değişikliklerine yol açabilir. Türkiye gibi birçok ülke, El Nino'nun etkilerini hissedebilir ve hava koşullarının değişmesiyle mücadele etmek zorunda kalabilir.

METEOROLOJİ'DEN ÖNÜMÜZDEKİ 5 GÜN SEL UYARISI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise, önümüzdeki 5 gün için bazı bölgelere yönelik sel uyarısında bulundu. Meteroroloji, yağışların sabah saatlerinde Tekirdağ, İstanbul'un kuzey ve doğu kesimleri, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bartın çevrelerinde, gece saatlerinde Samsun çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskınına karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

ÖNÜMÜZDEKİ 5 GÜN TÜRKİYE'EKİ HAVA DURUMU

PERŞEMBE GÜNÜ

1.webp

CUMA GÜNÜ

2.webp

CUMARTESİ GÜNÜ

3.webp

PAZAR GÜNÜ

4.webp

PAZARTESİ GÜNÜ

5.webp

Sonuç olarak, Türkiye El Nino'nun etkilerini yaşamış ve serin hava koşullarıyla mücadele etmiştir. Ancak Kerem Ökten'in uyarılarına göre, temmuz ayıyla birlikte ülkede sıcaklık artışları beklenmektedir. Bu nedenle, vatandaşların önlem almaları ve sıcak hava koşullarına karşı dikkatli olmaları gerekmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN