Beşiktaş'a hiç kimsenin beklemediği Avrupa sürprizi! Tam 7 yıl sonra geri dönüyor

Beşiktaş'a hiç kimsenin beklemediği Avrupa sürprizi! Tam 7 yıl sonra geri dönüyor

Geçen sezon basketbolda küme düşme tehlikesi yaşayan Beşiktaş, yeni sezona bomba gibi hazırlanıyor. Flaş transferler yapan siyah-beyazlı takıma Avrupa'dan da güzel haber geldi. İşte, Beşiktaş'ta 7 yıl sonra yaşanan ilk...

EuroLeague'in alt organizasyonu olan EuroCup'ta gelecek sezonun katılımcıları açıklandı. Ülkemizi Avrupa basketbolunun iki numaralı organizasyonunda 2023-24 sezonunda Türkiye'den iki takım yer alacak.

TÜRK TELEKOM VE BEŞİKTAŞ, EUROCUP'TA

Ajansspor'dan Burak Alaca'nın haberine göre, EuroCup'ta geçen sezon finale kadar yükselen temsilcimiz Türk Telekom ve 7 yıl aradan sonra EuroLeague organizasyonlarında boy gösterecek olan Beşiktaş gelecek sezonun katılımcıları arasındaki Türk takımları olarak dikkat çekti.

2023-24 sezonu EuroCup'ta mücadele edecek takımlar şöyle:

eurocup-2023-2024-takimlari.jpg

TARTIŞILAN FORMAT DEĞİŞİYOR

EuroCup'ın son 16 turundan itibaren grup aşamasını bitirdiğin sıraya göre ev sahibi avantajını aldığın tek maçlı eleme sistemi uygulandığı süre boyunca çok eleştirildi. Bu sistem bu sezon ile beraber değişiyor.

EUROCUP 2023-24 FORMATI

* 12'şer takımdan oluşan A ve B Grubu

* İlk 6'ya giren 12 takım üst tura son 16 turuna çıkacak

* Gruplarda ilk ikiye giren dört takım direkt olarak çeyrek final etabından başlayacak

* Diğer 8 takım tek maçlı eleme sistemi ile çeyrek finale çıkmaya çalışacak

* Çeyrek final tek maç üzerinden oynanacak

* Yarı final ve final üç maçlık seriler üzerinden seyredecek

KUPA 2, İKİ DEFA ÜLKEMİZE GELDİ

EuroCup'ta daha önce iki temsilcimiz şampiyonluğa uzanarak EuroLeague bileti alırken, iki temsilcimiz de finalde rakiplerine diş geçiremedi. İlk olarak 2015-2016 sezonunda Galatasaray bu kupayı ülkemize getirirken, 2017-2018 sezonunda ise Darüşşafaka ikinci kez bu başarıya imza attı. Sonrasında 2021-2022'de Bursaspor, 2022-2023'de ise Türk Telekom turnuvada finale kadar gelse de kupayı kazanmayı başaramadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN