'LGS'de 562 birinci' tartışmasına Bakan Tekin'den açıklama: Pedagojik olarak doğru bulmuyorum

'LGS'de 562 birinci' tartışmasına Bakan Tekin'den açıklama: Pedagojik olarak doğru bulmuyorum

LGS kapsamındaki merkezi sınava katılan 562 öğrencinin tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldığı açıklanmıştı. LGS'de 2022 yılında 193 olan birinci sayısının 500'ün üzerine çıkmasına yönelik eleştirilere Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamada, "Açıklamalarımızda da şu kadar birinci ve bu kadar ikinci var şeklinde bir beyanımız da olmadı. Ben bu sınıflandırmayı pedagojik olarak doğru bulmuyorum." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS sınavında, 562 öğrencinin tüm soruları doğru cevapladığını ve tam puan alması eleştirilere neden olmuştu. LGS'de 2022 yılında 193 olan birinci sayısının 500'ün üzerine çıkmasına yönelik eleştirilere Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den ilk açıklama geldi. Tekin, "Ben ilkesel olarak sekizinci sınıftaki bir çocuğun birinci-ikinci gibi bir yarış içerisine girmesini doğru bulmuyorum. Açıklamalarımızda da şu kadar birinci ve bu kadar ikinci var şeklinde bir beyanımız da olmadı. Ben bu sınıflandırmayı pedagojik olarak doğru bulmuyorum." diye konuştu.

1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği 2023 LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı yüzde 82, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan ise 562 öğrenci bulunuyor.

"PEDAGOJİK OLARAK DOĞRU BULMUYORUM"

Sabah gazetesine konuşan Tekin, LGS'de 562 öğrencinin tam puan almasını nasıl değerlendirildiği sorusuna verdiği yanıt şu şekilde:

"Ben ilkesel olarak sekizinci sınıftaki bir çocuğun birinci-ikinci gibi bir yarış içerisine girmesini doğru bulmuyorum. O tartışmalara hiç girmiyorum. Açıklamalarımızda da şu kadar birinci ve bu kadar ikinci var şeklinde bir beyanımız da olmadı. Ben bu sınıflandırmayı pedagojik olarak doğru bulmuyorum. Bu sıralama sadece çocuklarımızı orta öğretim kurumlarına yerleştirmek için bir derecelendirme."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN