Beyaz Saray: Kabil Havalimanı konusunda Türkiye'yle birlikte çalışıyoruz

Beyaz Saray: Kabil Havalimanı konusunda Türkiye'yle birlikte çalışıyoruz

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, Afganistan'a insani yardım gönderebilmek için ABD’nin Kabil Havalimanı’nın işletmesi konusunda Türkiye ve Katar’la birlikte çalıştığını söyledi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki verdiği brifingde, ABD’nin Kabil Havalimanı’nın işletmesi için Türkiye ve Katar’la birlikte çalıştığını söyledi. Afganistan’a insani yardım gönderebilmek için havalimanının tekrar eski haline gelmesi gerektiğini vurgulayan Psaki, bunu sağlamak için iki ülkeyle de temas halinde olduklarını belirtti.

Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki yaptığı basın açıklamasında, Kabil’deki havalimanının sivil bölümündeki işletmesini eski haline getirmek için Türkiye ve Katar’la görüştüklerini söyledi. Psaki, havalimanını işler hale getirerek ABD’nin Afganistan’a insani yardım sağlayacağını belirtti.

Basın sözcüsü Jen Psaki, "(Kabil havalimanı konusunda) önemli ortaklar olan Katarlılar ve Türklerle birlikte çalıştığımız daha spesifik konu, havalimanının sivil tarafını tekrar faaliyete geçirmek. Böylece, burayı sadece insanların tahliyesi için değil, aynı zamanda insani yardım için de kullanabiliriz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN