Biden’dan muhalefete tepki: Bir başkan seçemediniz utanın

Biden’dan muhalefete tepki: Bir başkan seçemediniz utanın

ABD’de Temsilciler Meclisi’nin yeni başkanını seçmek için yapılan altı oylamada da sonuç çıkmadı. Cumhuriyetçiler’in tek bir meclis başkanı adayı etrafında birleşememesini eleştiren ABD Başkanı Biden, “Bu işin bu kadar uzun sürmesinin utanç verici olduğunu düşünüyorum” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada meclis başkanının seçilememesinin “ülke için iyi bir görüntü olmadığını” söyledi. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Biden, Kentucky ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Biden, Cumhuriyetçilerin çoğunluk lideri Kevin McCarthy’nin partisinden yeterli oyu alamadığı için Temsilciler Meclisi Başkanı seçilememesi ve meclisin işlemeye başlayamamasının, ülkenin dışarıdan görünümü için iyi olmadığı değerlendirmesinde bulundu.

“Bu işin bu kadar uzun sürmesinin utanç verici olduğunu düşünüyorum” diyen Biden, Cumhuriyetçilerin birlikte hareket ederek bu krizi aşmalarını umut ettiğini söyledi. Önceki gün Temsilciler Meclisi’nde yapılan üç tur oylamada da meclis başkanı seçilemeyen Kevin McCarthy, dün yapılan altı tur oylamada yine gerekli 218 oy sayısına ulaşamadı.

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump sda sessizliğini bozarak, “Artık tüm büyük Cumhuriyetçi Meclis Üyelerimizin Kevin’e oy verme, işi bitirme, zafer kazanma zamanı. Büyük bir zaferi büyük bir utanç verici yenilgiye çevirmeyin. Kutlama zamanı geldi. Bunu hak ediyorsunuz. Kevin McCarthy iyi iş belki de harika bir iş çıkaracak. Sadece izleyin” dedi.

ABD’de 8 Kasım 2022 tarihinde yapılan ara seçimlerin ardından Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi’ndeki 435 koltuktan 222’sini kazanarak çoğunluğu elde etmişti. Temsilciler Meclis’in yeni Başkanını seçmek için yapılan oylamada 6 aday yarışmış, Başkan olmak için gereken en az 218 oyu hiçbir aday alamamıştı. Ülke tarihinde 100 yıl sonra ilk kez Temsilciler Meclisi Başkanı ilk turda seçilememişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN