Birliğin savunma harcamaları ilk kez 200 milyar euro aştı: AB silaha sarıldı

Birliğin savunma harcamaları ilk kez 200 milyar euro aştı: AB silaha sarıldı

Rusya'nın Kiev'e kadar gelmesi sonrası Avrupa Birliği üyesi ülkeler, savunma harcamalarını katladı. AB ülkeleri 2021'de ilk kez 200 milyar eurodan fazla savunma harcaması yaptı. Avrupa Savunma Ajansı'nın raporuna göre, savunma harcamaları geçen sene ilk defa 200 milyar euroyu aşıp 214 milyar euroya ulaştı. En fazla artış İtalya, Finlandiya, Yunanistan ve Slovenya'da görüldü.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, 2021'de ilk kez 200 milyar eurodan fazla savunma harcaması yaptı. Danimarka dışında 26 AB ülkesinin verdiği bilgileri göz önünde bulunduran Avrupa Savunma Ajansı'nın (EDA) raporuna göre, savunma harcamaları geçen sene ilk defa 200 milyar euroyu aşıp 214 milyar euroya ulaştı.

Üye ülkelerin gayrisafi yurt içi hasılasının yüzde 1,5'ini oluşturan miktar, 2020'ye göre yüzde 6 artışa karşılık geldi. En fazla artış İtalya, Finlandiya, Yunanistan ve Slovenya'da görüldü.

ALMANYA DA ATAĞA GEÇMİŞTİ

EDA'nın yıllık raporunda "Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşının ardından üye devletlerin açıklamaları, harcamalardaki artışların gelecek yıllarda da devam edeceğine işaret ediyor." değerlendirmesine yer verildi. EDA üyeleri ayrıca ortak satın alma için daha fazla para harcadı. Bu miktar, yüzde 11'den yüzde 18'e yükseldi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaş sonrası Almanya'da ordusunu modernize etmek için 100 milyar euro bütçe aktaracağını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN