Blinken ve Austin'den Kiev'e ilk ziyaret: Diplomatlar geri dönüyor

Blinken ve Austin'den Kiev'e ilk ziyaret: Diplomatlar geri dönüyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gizli bir ziyaret düzenledi. Kiev'de bulundukları üç saat içinde Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüşen bakanların, savaş öncesi ülkeyi terk eden diplomatların da geri döneceğini bildirdikleri öğrenildi.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya'nın işgal girişimi altındaki Ukrayna'ya gizli ziyarette bulundu.

Gelen bilgilere göre yaklaşık 3 saat Kiev'de bulunan ikili, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüştü. İkilinin, savaş öncesi ülkeden geri çekilen diplomatların Ukrayna'ya geri döneceğini bildirdiği öğrenildi.

"GÜÇLÜ DESTEĞİMİZİ GÖSTERDİK"

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre, Dışişleri bakanı Blinken ziyaretle ilgili, "Ukrayna hükümetine ve Ukrayna halkına sürmekte olan güçlü desteğimizi doğrudan gösterme fırsatımız oldu. Bu, bizim kanaatimize göre detaylı olarak yüz yüze görüşmelerde bulunmak için önemli bir andı" dedi.

DİPLOMATLAR UKRAYNA'YA DÖNÜYOR

Blinken'in açıklaması öncesinde ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili Amerikan diplomatların Ukrayna'ya döneceğini söyledi.

Yetkili "Çatışmaların başlamasından beri Polonya sınırında bir ekibimiz vardı. Bu haftadan itibaren bu takımın üyeleri Ukrayna'yı günlük olarak ziyaret edebilecek. Sonunda da Kiev'de kalacaklar" dedi.

Blinken de konuyla ilgili olarak ABD'nin Kiev büyükelçiliğini ne zaman tekrar açacağına "temkinli ve dikkatli bir biçimde karar vereceğini" belirtti.

YENİ BÜYÜKELÇİ ATANABİLİR

ABD Başkanı Joe Biden'ın Bridget Brink'i ABD'nin Kiev Büyükelçisi olarak aday göstereceği öğrenildi. Brink şu anda ABD'nin Bratislava büyükelçisi olarak görev yapıyor.

Ayrıca New York Times Biden'ın Ukrayna ve diğer 15 Doğu Avrupa ülkesine 713 milyon dolar askeri yardım yapacağını yazdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN