Son dakika! Blinken'den S-400 açıklaması: ABD'nin güvenliğini tehdit ediyor

Son dakika! Blinken'den S-400 açıklaması: ABD'nin güvenliğini tehdit ediyor

Son dakika haberi... ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Biden'ın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelemesinin sürpriz olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. S-400 savunma sistemlerinin ABD'nin güvenliği için risk olduğunu belirten Blinken, müttefiklerine Rus savunma sistemlerini satın almaktan kaçınmaları yönünde çağrıda bulundu.

ABD Başkanı Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 'iyi bir görüşme' gerçekleştirdiğini kaydeden Blinken, Biden'ın 'Ermeni Soykırımı' açıklamasının sürpriz olmaması gerektiğini, kendisinin uzun zamandır 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlaması nedeniyle bu açıklamanın beklendiğini kaydetti. 

Sputnik'in aktardığına göre, ABD'nin Rus S-400 hava savunma sistemlerini satın almaktan vazgeçme konusunda Türkiye'ye karşı son derece açık bir tutum sergilediğini kaydeden Blinken, S-400 savunma sistemlerinin ABD'nin güvenliğini riske ettiğini ileri sürerek, Türkiye'nin ve tüm ABD müttefiklerinin Rus savunma sistemlerini satın almaktan kaçınmasının 'önemli' olduğunu vurguladı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN