BM Güvenlik Konseyi Başkanı'ndan İsrail'e terörizm suçlaması: Böylesine gaddarca bir şiddeti ilk kez görüyorum

BM Güvenlik Konseyi Başkanı'ndan İsrail'e terörizm suçlaması: Böylesine gaddarca bir şiddeti ilk kez görüyorum

BM Güvenlik Konseyi dönem başkanı Brezilya'nın Devlet Başkanı Lula da Silva'dan İsrail'e terörizm suçlaması geldi. Gazze'den tahliye edilen vatandaşlarını karşılayan Lula “Masum insanlara karşı böylesine gaddarca, insanlık dışı bir şiddeti ilk kez görüyorum. İsrail devleti çocukların ve kadınların savaşta olmadığını hesaba katmayarak bir dizi terör eylemi gerçekleştiriyor” dedi.

Gazze'den tahliye edilen 32 Brezilya vatandaşı ve Filistinli akrabaları Brezilya'ya iniş yaparken, karşılama töreninde konuşan Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'dan İsrail'e ağır eleştiri geldi. Lula, İsrail'in 7 Ekim'den beri Gazze'de sürdürdüğü saldırılarında 'hiçbir kriteri göz önünde bulundurmadığını' ve masum insanların hedef alındığını söyledi.

lula-da-silva-afp-2111037.jpg

Lula da Silva

Lula, Refah Sınır Kapısı'ndan pazar günü tahliye edildikten sonra Brezilya devlet başkanlığına ait uçakla ve yaklaşık bir gün süren uçuşun ardından ülkeye dönen 32 Brezilya vatandaşını Brasilia Hava Üssü'nde karşıladı.

'İSRAİL BİR DİZİ TERÖR EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRİYOR'

Pistte bir konuşma yapan Brezilya Devlet Başkanı "Eğer Hamas bir terör eylemi gerçekleştirdiyse ve yaptığı şeyi yaptıysa, İsrail devleri de aynı zamanda çocukların ve kadınların savaşta olmadığını hesaba katmayarak bir dizi terör eylemi gerçekleştiriyor" ifadelerini kullandı. Lula, "Masum insanlara karşı böylesine gaddarca, insanlık dışı bir şiddeti ilk kez görüyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN