BM: İklim değişikliği Afrika'nın tarım ürünlerine zarar veriyor

BM: İklim değişikliği Afrika'nın tarım ürünlerine zarar veriyor

BM bünyesindeki IPCC, "İklim Değişikliği 2022: Etkileri, Uyum ve Kırılganlık" başlıklı raporunu yayımladı. Raporda iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerinin giderek arttığı ve bu etkilerin Afrika'daki tarım ürünlerine zarar verdiği açıklandı.

Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde yer alan Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC),"İklim Değişikliği 2022: Etkileri, Uyum ve Kırılganlık" başlıklı raporunu yayımladı.

Raporda, iklim değişikliğinin Afrika'da tarım ürünlerine zarar verdiği ve hayvanların yaşamlarını olumsuz etkilediği ifade edildi.

Zarar gören tarım arazileri nedeniyle gıda sorunu yaşandığına dikkat çekilen raporda, özellikle Sahra Altı Afrika'da buğday ve mısır gibi ürünlerin iklim değişikliğinden olumsuz etkilendiğini vurgulandı.

Raporda, iklim değişikliğinin, 1961'den bu yana Afrika'daki tarım arazilerini üçte bir oranında (yüzde 34) azaltırken bu oranın, diğer tüm bölgelerden daha fazla olduğunun altı çizildi.

Hava sıcaklığının 2005'e göre ortalama 2 derece düştüğü, bu durumun mısır ve pirinç gibi mahsullerde azalmaya neden olacağı uyarısında bulunulan raporda, iklim değişikliğinin tarım ürünlerinden başka ahır ve deniz hayvanlarını da olumsuz etkileyeceği uyarısında bulunuldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN