BM Sözcüsü: Eğer bir cehennem varsa o da Gazze'nin kuzeyidir

BM Sözcüsü: Eğer bir cehennem varsa o da Gazze'nin kuzeyidir

Hamas'ın 7 Ekim saldırısıyla başlayan ve İsrail’in verdiği yanıt ile büyüyen savaşta 34 gün geride kaldı. Amerika Birleşik Devletleri, İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki bombardımana her gün 4 saat ara vereceğini açıkladı. BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Laerke ise Gazze'nin adeta yok olduğunu dile getirerek, "Yardım tırlarımızı Gazze'nin kuzeyine ulaştıramıyoruz. Eğer şu anda dünyada bir cehennem varsa, Gazze'nin kuzeyidir" şeklinde konuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığı can kaybının 11 bine dayandığına dikkat çekerken Gazze için "cehennem" benzetmesi yapıldı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması karşılığında Gazze’deki Filistinli militan gruplarla beş günlük ateşkes anlaşmasını reddetti.

yeni-proje-10.jpg

Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’nin İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki bölgelerde bombardımana her gün 4 saat ara vereceğini söyledi ve üç saat öncesinden bir duyuru yapılacağını kaydetti. İsrail’in bu kararının “önemli bir ilk adım” olduğunu belirten Kirby, “Açıkçası biz bunların ihtiyaç duyulduğu sürece devam etmesini istiyoruz” dedi.

yeni-proje-11-001.jpg

İsrail ordusunun, Gazze'deki Şifa Hastanesi Yerleşkesi’nde yer alan bir poliklinik binasını bombalaması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinlinin öldürüldüğü bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN