BMGK’den kritik Suriye kararı: 1 yıl daha açık kalacak

BMGK’den kritik Suriye kararı: 1 yıl daha açık kalacak

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye'ye sınır ötesi yardımlara devam edilmesi için Cilvegözü Sınır Kapısı’nın 1 yıl daha açık kalmasına karar verdi.

BMGK, Suriye'ye sınır ötesi yardımlara ilişkin bir oturum gerçekleştirdi. Kapalı oturumda yapılan oylamada Suriye'ye sınır ötesi yardımlara devam edilmesi için Cilvegözü Sınır Kapısı'nın 1 yıl daha açık kalması oy birliği ile kabul edildi.

suriye.jpg

Cilvegözü Sınır Kapısı, Suriye’nin kuzeybatısında yaklaşık 5 milyon kişiye hayati önem taşıyan uluslararası insani yardım malzemelerinin ulaştırılabildiği tek sınır kapısı olması açısından kritik öneme sahipken, yarından itibaren kapatılma riskiyle karşı karşıyaydı.

Rusya daha önce 4 olan sınır kapılarının sayısını önce 2’ye indirmiş, daha sonra yalnızca Cilvegözü Sınır Kapısı’nın 1 yıl daha açık tutulmasını onaylamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN