Boko Haram'dan yeni saldırı: 18 ölü

Boko Haram'dan yeni saldırı: 18 ölü

Terör örgütü Boko Haram, Nijerya'da saldırı düzenledi. Danga köyüne saldıran örgütün 18 kişinin ölümüne sebep olduğu açıklandı.

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın kuzeydoğusunda terör örgütü Boko Haram saldırı düzenledi. Saldırıda 18 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı. Ulusal basında yer alan haberlere göre, terör örgütü üyeleri, Adamawa eyaletine bağlı Danga köyüne saldırı düzenledi.

Öte yandan Adamawa Polis Eyaleti Sözcüsü Suleiman Nguroje, olayla ilgili henüz açıklama yapmadı.

Nijerya ordusu, 5 Haziran'da ülkenin Borno eyaletinde Boko Haram'a karşı düzenlediği operasyonda 11 teröristi etkisiz hale getirmişti.

Ülkede 2000'li yılların başından beri varlık gösteren Boko Haram'ın, 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel terör eylemlerinde, 20 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. Törer örgütü, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün, Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi hayatını kaybetti.

Ülkede, terör saldırıları ve çatışmalar nedeniyle yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN