Boris Johnson gazeteciliğe mi dönüyor?

Boris Johnson gazeteciliğe mi dönüyor?

Daily Mail, Oxford Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra The Times'ta gazeteci olarak çalışmaya başlamış fakat burada yazdığı bir yalan haber nedeniyle kovulduğu belirtilen Boris Johnson'a köşe yazarlığı teklifi götürdüğü iddia edildi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın eski mesleği gazeteciliğe dönebileceği öne sürüldü. Guardian'ın haberine göre Daily Mail, Johnson'a köşe yazarlığı teklifi götürdü.

Gazeteden bazı kaynaklar, teklif edilen maaşa veya diğer detaylara ilişkin bilgi paylaşmadı. Johnson, 2016'da Dışişleri Bakanı olarak göreve gelmeden önce Telegraph'ta haftalık köşe yazıları yayımlıyordu.

Independent Türkçe'deki habere göre Johnson, o dönem ayda 10 saat çalışarak yılda 275 bin sterlin (yaklaşık 6 milyon TL) maaş alıyordu. 2018'de görevi bıraktıktan sonra yine aynı maaşla Telegraph'ta işe girmişti. Johnson, son yazısını başbakan seçilmeden üç gün önce 21 Temmuz 2019'da kaleme almıştı. Siyasetçi, yazısında 1969'da ABD'li astronotların Ay'a inişini örnek göstererek, ülkenin Brexit süreciyle Avrupa Birliği'nden ayrılması için bundan ilham alması gerektiğini belirtmişti.

Daily Mail, geçen yıl genel yayın yönetmeni George Greig'in belirlediği çizgide Johnson hükümetine karşı eleştirel yazılara yer verirken, bu yıl hükümeti ve Muhafazakar Parti'yi destekleyen haber ve analizler yayımlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN