Bu kez Türkçe yaptı! CENTCOM'dan bir kez daha terörist anması

Bu kez Türkçe yaptı! CENTCOM'dan bir kez daha terörist anması

MİT tarafından Suriye'de düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilen YPG'li terörist için dün sosyal medya hesabından paylaşım yapan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM'dan bir skandal daha geldi. CENTCOM aynı paylaşımı bu kez Türkçe yaparak terörist Salva Yusuk'u andı.

Suriye’de terör örgütü PKK’ya yönelik MİT tarafından yeni bir operasyon yapıldı. Ülkenin kuzeyindeki Kamışlı’daki SİHA’lı operasyonda terör örgütünün uzantısı olan YPG'nin üst düzey komutanlarından Salva Yusuk ve beraberindeki iki kadın terörist öldürüldü.

Teröristlerin ölümlerini sosyal medya üzerinden bildiren ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM'un Salva Yusuk için başsağlığı mesajı yayımladığını aktarmıştık. CENTCOM aynı mesajı bu kez Türkçe hesabından yayımladı.

TEPKİ YAĞDI

CENTCOM Türkçe hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Komutan Yardımcısı Salwa Yusuk (Namıdiğer- Jiyan Afrin) - 2 kadın savaşçı ile birlikte - 22 Temmuz 2022'de Suriye'nin Kamışlı yakınlarındaki bir saldırıda hayatını kaybetti"

CENTCOM'un yaptığı Türkçe harf hatası da gözlerden kaçmazken, paylaşımda MİT tarafından etkisiz hale getirilen teröristin anılmasına Türk kullanıcılardan tepki yağdı.

Pek çok kullanıcı söz konusu paylaşımın silinmesini istedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN