Çekya Başbakanı Fiala: Hiç kimse Ukrayna'ya asker göndermeyecek

Çekya Başbakanı Fiala: Hiç kimse Ukrayna'ya asker göndermeyecek

Avrupalı ​​liderlerin 26 Şubat'ta Paris'te yaptığı zirvenin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Batılı birliklerin Ukrayna'ya gönderilmesi hakkında 'göz ardı edilmemeli' yorumunun ardından tartışmalar sürüyor. Çekya Başbakanı Fiala, "Bu bir konu değil çünkü bu fikir ülkelerin büyük çoğunluğu tarafından kabul edilemez. Avrupa'da kimse Ukrayna'ya asker göndermeyecek" dedi.

Çekya Haber Ajansı CTK'nın haberine göre, Çekya Başbakanı Petr Fiala Avrupa ülkelerinin savaşta savaşmak için Ukrayna'ya asker göndermeyeceğini söyledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, Avrupalı ​​liderlerin 26 Şubat'ta Paris'te yaptığı zirvenin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Batılı birliklerin Ukrayna'ya gönderilmesinin gelecekte 'göz ardı edilmeyeceğini' öne sürerek böyle bir hamle konusunda fikir birliğine varılamayacağını ekledi.

Fiala'ya göre, birliklerin Ukrayna'ya konuşlandırılması olasılığına ilişkin tartışma 'zaman aldı' ve konu bir daha ele alınmayacak. Çekya Başbakanı Fiala, "Bu bir konu değil çünkü bu fikir ülkelerin büyük çoğunluğu tarafından kabul edilemez. Avrupa'da hiç kimse Ukrayna'ya asker göndermeyecek" dedi. Fiala ayrıca 'Kimsenin önermediği şeylerle insanları korkutmama' çağrısında bulundu.

PUTİN'DEN TEHDİT GECİKMEDİ

Macron'un açıklamasının ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in yanı sıra Almanya, İngiltere ve diğer Avrupalı ​​NATO üyesi ülkelerin liderleri, Ukrayna'ya Batılı birlikler gönderilmesini reddetti.

Daha sonra Estonya Başbakanı Kaja Kallas, Avrupalı ​​liderlerin bu olasılığı göz ardı etmemesi gerektiğini belirterek bunun "Rusya'ya yönelik bir sinyal" olabileceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 29 Şubat'ta yaptığı konuşmasında, Batı'nın Kiev'e verdiği desteğin "nükleer silahlar kullanılarak bir çatışma riskini doğuracağını" iddia ederek, Ukrayna'ya NATO birlikleri gönderilmesi halinde "trajik sonuçlarla karşılaşılacağı" tehdidinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN