CIA ve Rusya Dış İstihbarat Başkanı Başkanı Ankara’da görüştü

CIA ve Rusya Dış İstihbarat Başkanı Başkanı Ankara’da görüştü

CIA Başkanı Bill Burns ve Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Naryshkin, 24 Şubat'ta Ukrayna'da başlayan saldırıların ardından iki ülke arasında ilk kez üst düzey bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, nükleer risk ve Rusya’da tutuklu bulunan ABD vatandaşları ele alındı.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı Bill Burns ve Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Naryshkin, Ankara’da bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik başlattığı saldırılardan bu yana ilk üst düzey temas olarak kayda geçti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisi, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı Bill Burns ve Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Naryshkin’in Türkiye’de bir araya geldiğini aktardı.

Ankara’da gerçekleştirilen görüşmede, nükleer risk ve Rusya’da tutuklu bulunan ABD vatandaşları ele alındı. Burns’ün "herhangi bir müzakere yürütmediğini" vurgulayan yetkili, “Ukrayna’daki savaşın çözümünü tartışmıyor. Rusya’nın nükleer silah kullanmasının sonuçları ve stratejik istikrara yönelik riskler hakkında bir mesaj veriyor. Ayrıca haksız yere gözaltına alınan ABD vatandaşlarının davalarını da gündeme getirecek” dedi.

ABD’nin Burns’ün ziyaretinden önce Ukrayna’ya görüşme hakkında bilgi verdiğini de sözlerine ekleyen yetkili, "Temel ilkemize sıkı sıkıya bağlıyız; Ukrayna olmadan Ukrayna hakkında hiçbir şeyi görüşmeyiz" dedi.

Ankara’daki görüşme, Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik başlattığı saldırılardan bu yana ABD-Rusya arasında bilinen ilk üst düzey temas oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN