Çin zulmü 'ölülere' uzandı

Çin zulmü 'ölülere' uzandı

Daha önce Müslüman mezarlarındaki dini sembolleri yasaklayan Çin rejimi, şimdi de daha fazla ceset koymak ve dönüşümlü olarak kullanmak için katlı mezarlar inşa ediyor.

Çin rejimi, son 2 yıldır Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri'nin defin işlemlerine bazı uygulamalar ve kısıtlamalar getirerek, Türk-İslam Medeniyetini yansıtan mezarların üzerindeki hilal ve yıldız simgesinin, ayet veya kişi bilgilerinin bulunmasını yasakladı.

Sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde Doğu Türkistan'ın bir bölgesinde yeni inşa edilmiş büyük bir mezarlık yer aldı. Hepsi aynı büyüklükte inşa edilen ve Müslümanların cenaze kurallarına uygun yapılmayan mezarlıkların halka zorla dayatılacağı iddia edildi.

ÇİN’İN DİN DÜŞMANLIĞI DEVAM EDİYOR

Turkistanpress'in haberine göre, daha önceki raporlar ve tanık ifadeleri, Çin rejimi tarafından Uygur mezarlıklarındaki İslami sembollerin, kubbe ve hilalin kaldırıldığını, cenaze namazlarının kılınmasına izin verilmediğini, mezar taşına yazılan ayet ve şahsın bilgilerinin yasadışı belirlenerek kaldırıldığını veya mezarla beraber yok edildiğini doğruluyor.

Öte yandan daha fazla ceset koymak veya mezarları dönüşümlü olarak kullanmak adına 4 katlı mezarlarında inşa edildiği biliniyor.

mezar2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN