Çin'de 'Delta' varyantı paniği: Bölgeye giriş çıkışlar durduruldu

Çin'de 'Delta' varyantı paniği: Bölgeye giriş çıkışlar durduruldu

Çin’in Myanmar sınırındaki Ruili kentinde yapılan toplu Kovid-19 testlerinde delta varyantını da içeren 9 yeni vaka tespit edildi. Böylece bölgedeki haftalık vaka sayısı 59’a çıktı. Çinli yetkililer bölgeye giriş çıkışları durdurdu.

KARAR DIŞHABERLER

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) delta varyantının yayılmasını önlemek amacıyla yetkililer Ruili’yi tam kapatarak Yunnan eyaletinde bulunan şehre giriş çıkışları durdurdu.

Teyit edilen yeni vakalar arasında dört Çin ve beş Myanmar vatandaşı bulunuyor. Delta varyantına yakalananların içinde 11 yaşındaki bir kız çocuğu da yer alıyor.

Global New Light of Myanmar gazetesindeki habere göre, sınırın Myanmar tarafında, Muse şehrinde Haziran ve Temmuz aylarında 250’den fazla kişinin testi pozitif çıkmıştı.

Myanmar’da son 24 saatte 3 bin 461 yeni vaka ve 82 ölüm bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN