Portekiz’deki yeni vakaların hepsi Delta varyantı

Portekiz’deki yeni vakaların hepsi Delta varyantı

Portekiz'de koronavirüs vakaları artmaya devam ediyor. Yetkililer başkent Lizbon'daki yeni vakaların tamamının Delta varyantı olduğunu ilan etti.

Portekiz’de yetkililer, başkent Lizbon’daki bütün vakaların Delta varyantı olduğunu açıkladı.

Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada ilk olarak Hindistan’da tespit edilen Delta varyantı vakalarının Portekiz genelindeki yeni vakaların yüzde 86’sında tespit edildiğini vurgularken, başkent Lizbon ve turizmin gözde beldesi Algarve’nin de tamamının Delta varyantı olduğu belirtildi.

Son haftalarda vaka sayısının hızla artmasından endişe eden ve Şubat ayındaki vaka sayılarına ulaşan Portekiz’de geçen hafta corona virüsü yasakları sıkılaştırılmıştı.

Avrupa Birliği ve İngiltere'den Mayıs ayının ortasından beri turist alan ve sınır kapılarını açan Portekiz’de vaka sayısının artmasına rağmen ölüm sayısının artmaması yetkilileri rahatlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN