Çin'de yeni salgın alarmı! Koronadan sonra bir bela daha mı geliyor? Eğitim durdu, o kentlerde maske kabusu geri döndü

Çin'de yeni salgın alarmı! Koronadan sonra bir bela daha mı geliyor? Eğitim durdu, o kentlerde maske kabusu geri döndü

Yeni bir salgın Çin'de görüldü. Koronavirüs pandemisinin ardından ikinci bir dalganın gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Çin'den gelen haberlerin ardından Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) harekete geçti. Gizemli salgının ortaya çıktığı duyurulurken, birçok bölgede vakaların olduğu ve eğitime ara verildiği paylaşıldı. Maske ve sosyal mesafe kuralı yeniden gündeme geldi. İşte tüm detaylar...

Koronavirüs pandemisinin ardından Çin'de yeni bir salgın daha gündeme geldi. Geçtiğimiz yıllarda tüm dünyaya yayılmasını engellemek adına tedbirlerin alınması bekleniyor. Gizemli hastalık insanlığı tehdit ederken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) açıklamada bulundu.

YENİ SALGIN ÇİN'DE ORTAYA ÇIKTI

Çin'de görülen gizemli hastalık bazı bölgelerinde şiddetini artırdı. O bölgelerde vaka sayılarının artmasıyla birlikte okullar tatil ilan edilirken, insanlar yeniden maske takmaya başladı. Tıpkı koronavirüs pandemisinde olduğu gibi sosyal mesafe kuralı getirildi. Gizemli solunum yolu hastalığı sebebiyle, kendisini hasta hissedenlerin karantinaya almaları ve evlerinden çıkmamaları gerektiği paylaşılıyor.

Çin'de vakaların sayısı her geçen gün artmaya devam ederken, salgının gizemli bir zatürre olduğu söyleniyor. DSÖ yetkilileri tarafından Çin'in koronavirüs pandemisi döneminden daha şeffaf olması gerektiğinin altını çizdi. Verilerin uluslararası kamuoyu ile paylaşılması gerektiğine dikkat çekti.

71756.jpg

KORONA PANDEMİSİNDE DE BÖYLE OLMUŞTU

Sözcü tarafından paylaşılan haberde yer alan bilgilere göre, yeni hastalık Çin'in başkenti Pekin ve Liaoning bölgesinde görüldü. Hastanelerde ortaya çıkan salgının ardından bilgiler medyaya yansıdı. Vaka sayılarının giderek arttığı işaret edilerek, okullarda eğitime ara verildiği paylaşıldı.

Özellikle hastaların çocuklardan oluştuğu belirtiliyor. Rahatsızlanan öocuklarda akciğe iltihabı ve yüksek ateş görülürken, öksürük ve diğer belirtilerin görülmediği söylendi. Konuya dair paylaşım yapan İngiliz medyası ise, koronavirüs pandemisinde de salgının patlak vermeden önce aynı verileri yansıttığı paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN