Çin'den Türkiye'ye "Barış Pınarı Harekatı'nı durdurun" çağrısı

Çin'den Türkiye'ye "Barış Pınarı Harekatı'nı durdurun" çağrısı

Çin Dışişleri Bakanlığı Türkiye’ye, Barış Pınarı Harekatı'nı durdurma ve "doğru yola geri dönme" çağrısı yaptı.

Türkiye'nin geçen Çarşamba günü başlattığı "Barış Pınarı” harekatını durdurması yönünde bir çağrı da Çin Halk Cumhuriyeti'nden geldi.

Deutsche Welle'de yer alan habere göre, Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng Shuang, başkent Pekin'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada Türkiye'yi Suriye'nin kuzeydoğusunda giriştiği askeri operasyonu durdurmaya ve "doğru yola geri dönmeye" çağırdı.

Türkiye'nin, omurgasını YPG/PKK'nın oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolündeki bölgelere yönelik operasyonu dünya çapında  tepkilere yol açmıştı. ABD, Avrupa Birliği ve Arap Ligi, daha önce askeri operasyonun durdurulması çağrısı yapmıştı.

Askeri harekât nedeniyle ABD, üç Türk bakan ve iki bakanlığa yaptırım uygulama kararı almış, Paris ve Berlin yönetimleri ise Türkiye’ye silah satışında kısıtlamaya gidileceğini duyurmuştu.

BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) daimi üyeleri arasında yer alan Çin, BMGK ve uluslararası arenada Suriye konusunda Rusya ile birlikte hareket ediyor. Çin, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duyulması yönünde politika izliyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN