Devrim Muhafızları’ndan Avrupa’ya: Geçmişteki hataları tekrarlamayın

Devrim Muhafızları’ndan Avrupa’ya: Geçmişteki hataları tekrarlamayın

İran’daki ateşli protestolara karşı sert müdahaleleri nedeniyle Devrim Muhafızları’na karşı uluslararası alanda tepkiler devam ederken, ordunun komutanı, AB’nin Devrim Muhafızları’nı terör örgütü olarak ilan etmesi halinde sonuçlarına katlanacağını söyledi.

Devrim Muhafızları’nın Komutanı Hüseyin Selami, Avrupa Parlamentosu'nun Devrim Muhafızları'nı “terör örgütü” olarak ilan edilmesine dair tasarıyı eleştirerek Avrupalıları geçmişteki hatalarını tekrarlamanın sonuçlarına katlanmak zorunda kalacakları konusunda uyardı.

‘ORDUNUN ALTINI OYAMAZSINIZ’

Selami, İran’ın parlamento başkanıyla yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamalarda, Avrupa devletlerine geçmişteki hataları tekrarlamaktan kaçınmaları tavsiyesinde bulunarak bir daha hata yaparlarsa sonuçlarına katlanmak zorunda kalacaklarını hatırlattı.

Selami, “Avrupa, geçmişteki hatalarından ders almamış ve bu tür açıklamalarla inanç, güven, güç ve kararlılıkla güçlenen muhteşem Devrim Muhafızları'nın altını oyabileceğini düşünüyor" dedi.

‘AVRUPA GÜVENLİĞİNİ BİZE BORÇLU’

İranlı komutana göre, Avrupa güvenliğini Devrim Muhafızları'na borçlu, çünkü ordunun, özellikle Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nün ve merhum komutan Kasım Süleymani'nin çabaları olmasaydı, ABD'nin yarattığı terör belası daha da güçlenip Avrupalıları yutacaktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN