‘Protesto idamları’ devam ediyor: İran iki kişiyi daha infaz etti

‘Protesto idamları’ devam ediyor: İran iki kişiyi daha infaz etti

Aylardır ateşli protestoların devam ettiği İran'da, protestolar sırasında suç işledikleri iddiasıyla iki kişi daha idam edildi. Son infazlarla beraber, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin gözaltında hayatını kaybetmesinin ardından düzenlenen gösterilerle ilgili olarak idam edilen kişi sayısı dörde ulaştı.

İran’da bir mahkeme, ateşli protestolar sırasında ülkenin kolluk kuvvetlerinden bir kişiyi öldürmekten suçlu bulunan iki kişiyi idam etti. Aralık ayında gerçekleşen önceki idamlar küresel öfkeye yol açarken, son infazlar, ülke çapındaki protestolarla bağlantılı olarak şimdiye kadar infaz edilenlerin sayısını ikiye katladı.

‘İDAM SIRASI’ KALABALIK

İdamları duyuran Mizan haber ajansı, "Ruhullah Ajamian'ın şehit olmasına yol açan suçun ana failleri Muhammad Mehdi Karami ve Seyyid Muhammad Hüseyni bu sabah idam edildi" diye kaydetti. Başkent Tahran'ın batısındaki Kerec’de hayatını kaybeden Ruhullah Ajamian, Devrim Muhafızları’na bağlı Besic milislerinin bir üyesiydi.

Yetkililer, ahlak polisi tarafından tutuklanan 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin gözaltında öldürülmesiyle eylül ayında başlayan gösteri dalgasında binlerce kişiyi tutukladı. AFP’ye göre, protesto hareketinin başlangıcından bu yana mahkemeler gösterilerle bağlantılı olarak 14 kişiyi ölüm cezasına çarptırdı. Bunlardan dördü idam edildi, diğer ikisinin cezaları yüksek mahkeme tarafından onaylandı, altısı ise yeni yargılama bekliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN