Casuslukla suçlanıyordu: İran eski bakan yardımcısını da astı

Casuslukla suçlanıyordu: İran eski bakan yardımcısını da astı

İran medyası, İran ve İngiltere uyruklu eski bakan yardımcısı Ali Rıza Ekberi'yi İngiltere için casusluk yaptığı suçlamasıyla ölüm cezasına çarptırıldıktan sonra idam edildiğini bildirdi.

Mizan haber ajansı, İran’ın Ali Rıza Ekberi'yi İngiltere adına casusluk yapmaktan idam cezasına çarptırdıktan sonra infaz etti. Haberde, "İngiliz hükümetinin istihbarat teşkilatı adına casusluk yaparak, yolsuzluk yapmak ve ülkenin iç ve dış güvenliğine karşı geniş çaplı faaliyette bulunmak suçlamasıyla idam cezasına çarptırılan Ali Rıza Ekberi idam edildi" diye kaydedildi.

İNGİLTERE’NİN ÇABALARI SONUÇ VERMEDİ

Öte yandan, Ekberi’nin idam edilmemesi için çalışan İngiltere’nin yoğun çabaları karşılık bulmadı. İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, İran'ın eski savunma bakan yardımcısı olan Ekberi'nin infazını gerçekleştirmemesi gerektiğini söyleyerek ölüm cezasını siyasi amaçlı olarak nitelendirdi ve derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

İŞKENCE SONRASI İTİRAF

İran, Ali Rıza Ekberi'yi casusluktan 1 milyon 805 bin euro, 265 bin sterlin ve 50 bin dolar almakla suçladı. Çarşamba günü BBC Farsça tarafından yayınlanan bir ses kaydında Ekberi, işkenceden sonra işlemediği suçları itiraf ettiğini söyledi.

İran’da devlet medyası, bir video yayınlayarak Ekberi'nin ülkenin en iyi nükleer bilimcisi Muhsin Fahrizade’nin 2020'de gerçekleşen bir saldırıda öldürülmesinde rol oynadığını aktardı. Videoda Ekberi, suikaste karıştığını itiraf etmezken, bir İngiliz ajanının Fahrizade hakkında bilgi istediğini belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN