İran’da halk idama karşı ayakta: Hapishaneyi sardılar

22 yaşındaki Mahsa Amini’nin gözaltında hayatını kaybetmesinin ardından aylardır devam eden protestolarda tutuklananların idamına başlayan İranlı yetkililere karşı yeniden bir araya gelen göstericiler, başkent Tahran yakınlarındaki bir hapishanenin etrafını sardı.

Ateşli protestolarda tutuklananların infazına başlayan İran yönetimine karşı duran eylemciler, kasım ayında protestolar sırasında bir polis memurunu arabayla ezmekten suçlu bulunan iki genç tutuklunun yakında infaz edileceğine dair söylentilerinin ardından infazı önlemek amacıyla başkent Tahran yakınlarındaki hapishanenin önünde toplandı.

AKTİVİSTLER AYAĞA KALKTI

İnsan hakları aktivistleri, Tahran'ın batısında bulunan Kerec’deki Gohardasht Hapishanesi’nde kalan Mohammad Ghobadlou ve Mohammad Boroghani'nin genellikle infazdan önceki adım olan hücre hapsine alınmasının ardından alarma geçmişlerdi. Avukatları, iki kişinin yüksek mahkemede yeniden yargılanmaları gerektiğini iddia ediyor.

idammahkum.jpg
Mohammad Ghobadlou (sol) ve Mohammad Boroghani (sağ)

İran'ı kasıp kavuran protestolarla ilgili olarak şu ana kadar dört kişi idam edilirken, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen iki infaza karşı uluslararası tepkiler hala devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN