Norveç merkezli IHR: İran'da bu ay 55 kişi idam edildi

Norveç merkezli IHR: İran'da bu ay 55 kişi idam edildi

Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü, İran'da bu yılın ilk 26 gününde çoğunluğu uyuşturucuyla ilgili suçlar olmak üzere en az 55 idam cezasının infaz edildiğini bildirdi.

Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü'ne (IHR) ait internet sitesinde yayımlanan rapora göre; İran'da 2023'te 55 kişinin idam edildi. İdam cezalarının eylül ayında, Mahsa Amini'nin polis nezaretinde ölümünden sonra başlayan gösterilere katılan protestocuları korkutmayı amaçladığı ifade edildi.

Protestolarla ilgili şu ana kadar 4 kişinin idam edildiğinin hatırlatıldığı raporda, idam edilenlerden en az 37'sinin uyuşturucuyla ilgili suçlardan infaz edildiği belirtildi.

Raporda, en az 107 kişinin gösteriler nedeniyle idam istemiyle yargılandığı, bunlardan 19'unun da ilk derece mahkemelerinde idama mahkum edildiği kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN