Dans eden İranlı çifte 10 yıl hapis cezası

Aylardır ateşli protestolarla sarsılan İran’da yetkililer skandal bir karara daha imza attı. Protestoculara karşı uyguladıkları görülmemiş baskıyla uluslararası alanda tepki çeken İran, infaz kararlarının ardından bu kez kamusal alanda dans eden bir çifti 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

22 yaşındaki Mahsa Amini’nin gözaltına hayatını kaybetmesinin ardından eylül ayında başlayan protestolara karşı baskılar devam ederken, başkent Tahran’ın simgesel yapılardan birinin önünde dans eden bir çifte 10 yıl hapis cezası verildi.

GÖRÜNTÜLER VİRAL OLDU

Tahran’daki Azadi Meydanı’nda bulunan kulenin önünde dans eden çift, ‘yolsuzluğu ve fuhuşu teşvik etmekten’ 10'ar yıl 6'şar ay hapis cezasının yanında internet ve yurtdışı yasağına çarptırıldı.

Kararı bildiren ABD merkezli İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı’na (HRANA) göre, 20'li yaşlarının başında olan Astiyazh Haghighi ve nişanlısı Amir Mohammad Ahmadi, kendilerini kulenin önünde dans ederken gösteren bir videonun viral olmasının ardından kasım ayı başlarında tutuklanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir