Dünya enerji piyasasını sarsan şüpheli ölüm: İran ve Venezuela'yı işaret etmişti

Dünya enerji piyasasını sarsan şüpheli ölüm: İran ve Venezuela'yı işaret etmişti

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo dün geç saatlerde hayatını kaybetti. Barkindo, en son, petrol tedarik sıkıntısının çözümü için İran ve Venezuela'nın ürettiği petrolün piyasaya sürülmesini teklif etmişti. Barkindo'nun ölüm haberinin, bu çağrısının ardından gelmesi soru işaretleri oluşturdu.

SELMAN CÖMERT

OPEC Genel Sekreteri Barkindo'nun ölümü, Nijerya Ulusal Petrol Şirketi'nin (NNPC) genel müdürü Mele Kyari tarafından doğrulandı.

Kyari, Barkindo'nun ölümünü sosyal medya paylaşımında, "Kıymetli Dr. Muhammed Sanusi Barkindo'yu kaybettik. 5 Temmuz 2022'de saat 23.00'te öldü. Yakın ailesi, NNPC, ülkemiz Nijerya, OPEC ve küresel enerji topluluğu için kesinlikle büyük bir kayıp. Cenaze töreni kısa süre içinde duyurulacaktır" ifadeleriyle doğruladı.

Dün Nijerya'nın başkentindeki bir enerji konferansında konuşan Barkindo Rusya'ya yönelik yaptırımlar nedeniyle daralan petrol üretimiyle ilgili olarak konuşmuştu. Barkindo konuşmasında, "Ancak, İran İslam Cumhuriyeti ve Venezüella tarafından üretilen petrolün piyasaya sürülmesine tekrar izin verilirse… kapasiteyi artırabiliriz" çağrısında bulunmuştu.

Barkindo'nun OPEC genel sekreterliği görevini 31 Temmuz'da tamamlaması bekleniyordu. Birkaç gün önce de Barkindo'nun OPEC'teki görevi sonrası Atlantik Konseyi'nin Küresel Enerji Merkezi'ne seçkin üye olarak katılacağı bildirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN