Dünyanın en büyük yılanı yeni keşfedildi! Boyunu gören kaçacak yer arıyor: Bu anakonda aslanı bile çiğnemeden yer!

Dünyanın en büyük yılanı yeni keşfedildi! Boyunu gören kaçacak yer arıyor: Bu anakonda aslanı bile çiğnemeden yer!

Dünya üzerinde görülen en büyük yılan bulundu. Tropik Güney Amerika'ya özgü olan anakonda devasa boyutlara ulaşabiliyor. Dehşet verici görüntüsüyle ve boyutuyla ormanların kralı aslanı bile tek hamlede yutabilir. İşte devasa anakonda...

Dünya üzerindeki en büyük yılanlar bu türden çıkıyor. Anakonda türünün diğer yılan türlerine göre büyük olmasıyla, dünyanın en büyüğü keşfedildi. Tropik Güney Amerika'ya özgü bu yılan tek hamlede büyük lokmaları mideye indirebilir. İşte dünyanın en büyük yılanı...

DEVASA BOYUTLARA ULAŞABİLİR

Anakondanın günümüze kadar dört farklı türü biliniyordu. Bu türlerin en büyüğü Amazon, Orinoco ve Esequibo olurken, Tropikal Güney Amerika bölgesinde de yeşil anakonda bulunuyor. Nehir ve havzalarda yaşayan bu türün aslında genetik olarak iki farklı türü olduğu öğrenildi. Devasa boyutlara ulaşan ve şimşek gibi hızlarıyla bilinen bu varlıklar, avlarını genellikle boğarak öldürürler. Öldürdükleri avını ise hiç düşünmeden midesine tek hamlede gönderebilecek kadar büyüklerdir.

0x0-1708577097775.webp

YENİ TÜR KEŞFEDİLDİ

Yıllarca süren araştırmanın ardından yeşil anakondanın bir başka türü daha keşfedildi. Ekvador Amazonu'ndaki Baihuaei Waorani Bölgesi'nde bulunan Bameno bölgesinde yeşil anakondanın birkaç örneği yakalanarak inceleme şansı bulundu.

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmada, Amazon nehri boyunca kanolarla gezeerek, sığ sularda saklanan ve gizlice avını bekleyen anakondanın yeni türlerine dair örnekler topladı.

0x0-1708577089691.webp

DÜNYANIN EN BÜYÜK YILANI

Devasa boyutlara ulaşan anakondanın yeni türü yeşil anakonda görenlerin gözünü korkuttu. Queensland Üniversitesi'nde yapılan çalışma hakkındaki yazılarda, yeşil anakondaların devasa boyutlara ulaştığı paylaşıldı. Karşılaştıkları yeşil anakondalardan dişi olanın uzunluğu 6,3 metreye ulaşmıştı.

Yeni keşfedilen anakonda türünün 7,5 metreye kadar büyüyebildiği ve 500 kilo ağırlığına ulaşabildiği keşfedildi. Keşfedilen özellikler bu türün dünyanın bilinen en büyük ve en ağır yılanı yapıyor.

0x0-1708577092359.webp

0x0-1708577097023.webp

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN