Erkekler, kadınlara göre daha fazla trafik kazasına neden oluyor

Erkekler, kadınlara göre daha fazla trafik kazasına neden oluyor

2002 yılından günümüze kadar gerçekleşen trafik kazalarında, erkeklerdeki kaza oranının kadınlardan yüksek olduğu ortaya çıktı. Yayaların hayatını kaybettiği ya da yaralandığı kazalar incelendiğinde de erkeklerin daha çok kazaya neden oldu belirlendi.

Ülkemizde, trafikte kadınların daha çok kaza yaptığı çok sık dile getirilse dünya genelinde de bu erkek egemen anlayış hakim. Fakat yapılan bir araştırmada istatistik olarak erkeklerin daha çok trafik kazası yaptığını ortaya koydu.

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda ülkelerini kapsayan Birleşik Krallık'ta gerçekleştirilen ve The Guardian gazetesinde yayımlanan araştırmaya göre, erkek sürücülerin yayalar çarpma oranı kadınlardan 3 kat fazla.

erkek-surucu-orani.jpg

ERKEKLER DAHA ÇOK KAZAYA NEDEN OLDU

Analizde 2020 ve 2021 yıllarının ilk yarısında kazalar ve yolculuk verilerini inceledi.

İnceleme, yayaların ölümüne ya da ağır yaralamaya neden olan kazalar yaşayan erkek sürücü sayısının 4 bin 363, kadın sürücü sayısının ise 1473 olduğunu gösterdi.

Araştırmada yayaların hayatını kaybettiği ya da yaralandığı kazalar; 10 milyon erkek sürücüde 2.8, 10 milyon kadın sürücüde ise 1.04 oranında gerçekleştiği belirtildi.

kadin-surucu-orani.jpg

2002 YILINDAN BU YANA İNCELENDİ

Sürücünün cinsiyetinin bilinmediği vakalar dışındaki verileri kapsayan araştırma, 2002 yılından bu yana erkeklerdeki kaza oranının kadınlardan yüksek olduğunu gösterdi.

Veriler aynı zamanda sürücülerin kazada hayatını kaybettiği durumlarda 2021 verilerine göre, erkeklerin oranının yüzde 78 olduğunu tespit etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN