Esad rejimi, İdlib'de son 4 günde 35 noktayı ele geçirdi

Esad rejimi, İdlib'de son 4 günde 35 noktayı ele geçirdi

Esad, muhaliflerin kalesi İdlib'de adım adım ilerliyor... Astana anlaşmalarını hiçe sayan Esad rejimi, Rusya ve İran'ın yardımı ile İdlib'de son 4 günde 35 noktayı ele geçirdi.

Beşşar Esad rejimi, İran ve Rusya'nın yardımıyla son olarak İdlib'in Cercenaz beldesini ele geçirdi, böylece son 4 günde 35 yerleşim noktasında kontrol sağladı.

Rejim güçleri, dün akşamdan itibaren İdlib'in güneydoğusundaki Cercenaz beldesi ile Hirbet Marata, Ebu Defne, El-Hadise, Kefer Yasin, Salihiye, Darüsselam, El-Falül ve Babulin köylerini ele geçirdi.

35 NOKTADA KONTROLÜ SAĞLADILAR

Böylece 20 Aralık'ta kara operasyonu başlatan rejim güçlerinin ele geçirdiği yerleşimlerin sayısı 35'e çıktı.

Rejim güçleri daha önce Um Celal, Um Tüveyne, Kıt, Hirakı, Mıntar, Sıhal, Es Sırc, Seyyadi, Tel Şeyh, Furce, Breysa, Rabia, Ureybe, Şara, Ebu Habbe, Mudeyrise, Ebu Şerci, Krati, Krestene, Hülübbe, Tuh, Muaysurune, Tehtaaya, Ebu Mekki, Sukeya ve Sırman yerleşimlerinin kontrolünü sağlamıştı.

İRAN VE RUSYA'DAN 'SINIRSIZ' DESTEK

Yoğun saldırıların hedefinde İdlib'in Maarratünnuman ve Serakib ilçe merkezleri ile kırsalları bulunuyor.

EsAd rejiminin karadan ilerleme amaçlı başlattığı saldırıya, İran destekli gruplar ile başını Rus özel kuvvetlerinin çektiği 'Kaplan Güçleri' adlı '5. Lejyon' da destek veriyor.

Rusya hava saldırılarıyla da rejim güçlerine destek oluyor.

İDLİB/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN