Evin banyosunda klozet bir anda patladı! Klozetin kullanan bir kişinin vücudunda ciddi yanıklar oluştu

Evin banyosunda klozet bir anda patladı! Klozetin kullanan bir kişinin vücudunda ciddi yanıklar oluştu

Evinde klozetin kullanan genç bir kadın ağır yaralandı. Klozetin bir anda patlamasıyla vücudunda ciddi yanıklar oluştu.

Hindistan'ın Noida kentinde sabah saatlerinde yaşanan olay, gündelik bir anın nasıl felakete dönüşebileceğini gözler önüne serdi. 20 yaşındaki Ashu Nagar, evinin banyosunda klozeti kullandığı sırada aniden yaşanan patlamayla ağır şekilde yaralandı. Patlama sonrası vücudunun yüzde 35’inde yanıklar oluşan genç kadın hastaneye kaldırıldı.

METAN GAZI ŞÜPHESİ: AİLE TESİSATI SORUMLU TUTUYOR

Ashu Nagar’ın ailesi, olayın banyodaki gider sisteminde biriken metan gazından kaynaklandığını öne sürdü. Patlama anında evdeki elektrikli cihazların çalışır durumda olduğu, ancak teknik bir arızaya rastlanmadığı bildirildi. Uzmanlar, tıkanmış giderlerde oluşan metan gazının kapalı alanlarda yoğunlaştığında büyük bir risk taşıdığını vurguladı.

PATLAMA RİSKİ GÖZ ARDI EDİLMEMELİ

Kimya mühendisleri, özellikle havalandırması yetersiz banyolarda ve eski kanalizasyon sistemlerinde bu tür gaz birikimlerinin yaşanabileceğine dikkat çekiyor. Ufak bir kıvılcım ya da sıcaklık değişimi, metan gazını tutuşturarak büyük patlamalara yol açabiliyor. Uzmanlar, benzer olayların önüne geçmek için ev içi gider sistemlerinin düzenli kontrol edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

BELEDİYE YETKİLİLERİ İNCELEME BAŞLATTI

Olayın ardından Noida kenti yetkilileri bölgede inceleme başlattı. Belediye adına konuşan AP Verma, kanalizasyon sisteminde olağandışı bir duruma rastlanmadığını, patlamanın evin iç tesisatından kaynaklanmış olabileceğini belirtti. Teknik ekipler, binanın tesisat yapısını detaylı olarak incelemeye aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN