Eylemlerin sürdüğü İran'da petrol işçileri Amini için grev kararı aldı

Eylemlerin sürdüğü İran'da petrol işçileri Amini için grev kararı aldı

Protestoların ve eylemlerin sürdüğü İran'da bu kez petrol işçileri iş bıraktı. 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin saçının bir kısmı göründüğü gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitirmesinin ardından başlayan eylemlere petrol işçileri grev kararı aldı. Greve çıkan işçiler, "Diktatöre ölüm" sloganları attı.

İran'da "ahlak polisi" tarafından işkence ile katledilen Mahsa Amini eylemlerine destek için ülkenin güneyindeki Buşehr eyaletinde petrokimya ve rafineri işçileri greve gitti.

İran'da Taşeron Petrol İşçilerinin Protestolarını Organize Konseyi'ne ait Telegram kanalından konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, işçilerin rejim aleyhine sloganlar attıkları ve şantiye yollarını taşlarla kapattıkları görülüyor.

GREVE ÇIKTILAR

Amini eylemleri İran’ın güneyindeki petrol işçilerinin grevleri ile yeni bir boyut kazandı. Buşeher eyaletinin Aseluye kentindeki Buşehr Petrokimya Projesi'nde çalışan işçiler "Diktatöre ölüm" sloganlarıyla iş bıraktı. Abadan, Kengan ve Hengam rafinerilerinde çalışan işçiler de greve gitti. Geçen yılki bağımsız sendika ve konseylerin mücadelelerinde ve yaygın grevlerinde öncülük eden bu işçiler, kendi iletişim ağlarını kurarak birlikte hareket etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN