İran'dan çarpıcı protesto yorumu: Burası renkli devrimlerin ülkesi değil

İran'dan çarpıcı protesto yorumu: Burası renkli devrimlerin ülkesi değil

İran'da 'hicap kurallarına uymadığı' gerekçesiyle gözaltına alınarak burada gördüğü şiddet nedeniyle hayatını kaybeden Mahsa Amini'nin (22) ölümüyle başlayan protestolara ilişkin konuşan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, 'Burası renkli devrimlerin yapılacağı bir ülke değil' dedi. Sokak gösterilerinin devam ettiği İran'da, protestolara tüm dünyadan destek yağıyor. Söz konusu destekle ilgili de konuşan Bakan, Batılı ülkeleri samimi olmamakla suçladı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran’da Mahsa Amini’nin hayatını kaybetmesinin ardından başlayan sokak gösterilerine değinerek, Batılı ülkeleri samimi olmamakla suçladı. Abdullahiyan, “Bazı Batılı liderler Mahsa Amini olayını bahane olarak kullanıyor. Batılı ülkeler ABD ve Kanada’da özellikle polis şiddetiyle ölen kadın ve çocuklar için ne yaptı” dedi.

Abdullahiyan, "Batı’da her türlü ayaklanma ile mücadele olumlu karşılanırken, aynı durumun İran’da ’sert bastırma’ olarak adlandırılması kabul edilemez. Barışçıl gösteriler ile ayaklanma ve kamu mallarına zarar vermek birbirinden tamamen farklı ve barışçıl gösterilere biz izin veriyor, destekliyoruz" şeklinde konuştu.

"BURASI RENKLİ DEVRİMLERİN ÜLKESİ DEĞİL"

İran İslam Cumhuriyetinin halk desteğine ve uygulanabilir bir demokrasiye sahip olduğunu belirten Abdullahiyan, "Burası darbelerin veya renkli devrimlerin yapılacağı bir ülke değil" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN