Filistin topraklarındaki sağlık hizmetlerine 427 saldırı

Filistin topraklarındaki sağlık hizmetlerine 427 saldırı

DSÖ, 7 Ekim-28 Kasım'da, saldırı altındaki Filistin'de sağlık hizmetlerine direkt olarak 427 saldırının belgelendiğini duyurdu. DSÖ, saldırıların 566 ölüm ve 758 yaralanmayla sonuçlandığını da kaydetti.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında neredeyse ikinci aya girilirken Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, saldırılara dair son durum paylaşıldı.

"DSÖ, 7 Ekim-28 Kasım'da, işgal altındaki Filistin topraklarında sağlık hizmetlerine yönelik 427 saldırıyı belgeledi. Saldırılar 566 ölüm ve 758 yaralanmayla sonuçlandı." ifadesi kullanıldı.

Saldırıların 203'ünün Gazze Şeridi'nde, 224'ünün ise işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştiği ifade edilen paylaşımda, sağlık hizmetleri ve sivillerin aktif olarak korunması gerektiği bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN