Fitch Ratings'ten otomotiv sektörünü müjde: 6 ay sonra çip krizi azalacak

Fitch Ratings'ten otomotiv sektörünü müjde: 6 ay sonra çip krizi azalacak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, otomotiv sektörünü durma noktasına getiren küresel çip tedarik sorununun 2022'nin ikinci yarısında azalacağını öngördü.

Dünyaca ünlü istatistiksel derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, koronavirüs salgınıyla birlikte baş gösteren yarı iletken tedarik sorununun yakın bir tarihte azalacağını belirtti. Sektörü durma noktasına getiren çip krizi, başta otomotiv şirketleri olmak üzere birçok teknoloji şirketini olumsuz etkiledi.

"2022'NİN İKİNCİ YARISINDA HAFİFLEYECEK"

Fitch'ten yapılan açıklamada, rekor düzeyde düşük stoklara rağmen artan kapasite ve talebin ılımlı hale gelme potansiyeli nedeniyle çip sıkıntısının 2022'nin ikinci yarısında hafifleyebileceği kaydedildi.

Açıklamada, yeni tip koronavirüs salgını kaynaklı hükümet müdahalesinin arz oynaklığını şiddetlendirebileceği ve tedarik zincirinin normalleşmesini zorlayabileceği aktarıldı.

"2023'TEN SONRA ÇÖZÜME KAVUŞABİLİR"

Yongatek Microelectronics CEO’su Ali Baran dün yaptığı açıklamada, çip krizinin 2023 yılından sonra çözüme kavuşacağını belirtmişti.

Baran açıklamasında, “Bizim beklentimiz krizin 2022’nin 2. ve 3. çeyreğinde biraz daha faz değiştireceği ve bazı konularda çözülmüş olacağı ama tam manası ile çözülmesi için zamana ihtiyaç var. Daha az kullanılan butik çiplerde iş biraz daha zorlaştı. Beklentimiz 2023’ten sonra otomotiv konusundaki bazı konuların çözüme kavuşacağı yönünde” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN