Otomobilden telefona teknoloji üretimini durma noktasına getiren çip krizi, ne zaman bitecek?

Otomobilden telefona teknoloji üretimini durma noktasına getiren çip krizi, ne zaman bitecek?

Koronavirüs salgınıyla başlayan yarı iletken çip tedarik sorunu etkisi küresel bazda devam ediyor. Yongatek Microelectronics CEO’su Ali Baran, özellikle otomotiv sektörünü durma noktasına getiren çip krizinin 2023 yılından sonra çözüme kavuşacağını belirtti.

Otomobil devlerinin üretim durdurmasına ve siparişlerinin gecikmesine neden olan çip tedarik sorunu, küresel bazda olumsuz etkisini sürdürüyor. Sıfır üretimi olmayan ürünlerin, ikinci el fiyatlarının da cep yakmasına neden olan yarı ileten tedarik sorununun, 2023 yılından sonra çözülmesi bekleniyor.

Bloomberg HT'de canlı yayına katılarak, çip krizinin yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Yongatek Microelectronics CEO’su Ali Baran, çip krizindeki son durumu anlattı.

"2023'TEN SONRA ÇÖZÜME KAVUŞABİLİR"

Baran, “Bizim beklentimiz krizin 2022’nin 2. ve 3. çeyreğinde biraz daha faz değiştireceği ve bazı konularda çözülmüş olacağı ama tam manası ile çözülmesi için zamana ihtiyaç var. Daha az kullanılan butik çiplerde iş biraz daha zorlaştı. Beklentimiz 2023’ten sonra otomotiv konusundaki bazı konuların çözüme kavuşacağı yönünde” diye belirtti.

"YENİ FABRİKA 2 YILDAN FAZLA ZAMAN ALIR"

Baran ayrıca Türkiye’de çip alanında bir fabrika kurmanın 2 yıldan fazla zaman alabileceğini ve güncel bir teknoloji ile çip üretebilecek bir fabrika için yaklaşık 5-10 milyar dolar arasında yatırım gerektiğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN