Otomobil devi Ford'dan yeni açıklama... 8 fabrikasında da üretime ara verecek

Otomobil devi Ford'dan yeni açıklama... 8 fabrikasında da üretime ara verecek

Koronavirüs salgınıyla birlikte otomotiv şirketleri çip tedarik sorunuyla üretimlerine ara vermeye devam ediyor. Yarı iletken tedarik sorununu aşamayan otomobil devi Ford, üretimi azaltmayı ya da sekiz fabrikasında da durdurmayı planlıyor. Buna göre, şirketin Kansas City'de ki F-150 kamyonetlerin üretimi de durdurulacak.

Otomotiv sektörlerinin bir bir fabrikalardaki üretimlerine ara vermesine neden olan çip tedarik sorunu, Ford'un Meksika, ABD ve Kanada'da yer alan sekiz fabrikasında üretimi azaltma ya da durdurma kararı almasına neden olduğu belirtiliyor.

FORD'DAN ÇİP KRİZİ AÇIKLAMASI

Reuters'ta yer alan habere göre şirket sözcüsü, ABD'de Michigan ve Chicago'da ve Meksika'nın Cuautitlan şehrindeki fabrikalarda üretim durdurulacağını bildirdi. Kansas City'de ise F-150 kamyonetlerin üretimi durdurulacak ve Transit kamyonetlerinin üretimi için bir vardiya çalışılacak.

Ayrıca şirket Dearborn, Kentucky ve Louisville'deki fabrikalarında tek bir vardiya veya azaltılmış bir program uygulayacak. Kanada'daki Oakville fabrikasında ise fazla mesaiyi kaldıracak.

Otomobil devi tüm değişiklikleri 7 Şubat tarihinden itibaren yapacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN