Fransa sağlık kartı dönemine geçiyor

Fransa sağlık kartı dönemine geçiyor

Vakaların hızla arttığı Fransa'da sağlık kartı dönemi başladı. Böylelikle Kovid-19 aşısı olmayanlar ve negatif test sonucu göstermeyenler normalleşmeden istediği gibi faydalanamayacak.

Son 24 saatte 18 bin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası açıklayan Fransa'da sağlık kartı uygulaması yürürlüğe girdi. Buna göre, sinema, müze ve spor müsabakaları gibi 50'den fazla kişinin bir arada bulunduğu etkinliklere Kovid-19 aşısı olmayanlar ve negatif test sonucu göstermeyenler alınmayacak.

Uygulamanın 1 Ağustos'tan itibaren de kafe, restoran ve alışveriş merkezi gibi ticari alanlar ile otobüs, tren ve uçakları da kapsayacak şekilde genişletilecek. Müşterilerinin kimlik bilgilerini kontrol etmeyen işletmelere, önce 1.500 Euro, tekrarlanması halinde daha yüksek para cezaları uygulanacak.

Başbakan Jean Castex, sağlık kartının aşılanmamış gençleri teşvik etmeyi ve ülke çapında yeni bir karantina kararının alınmak zorunda kalınmasını önlemeyi amaçladığını söyledi.

Ancak yeni uygulamalar, Macron'un partisi LREM'in milletvekilleri de dahil olmak üzere siyaseti ikiye böldü. Siyasiler aşılanmamış kişilerin sivil özgürlüklerini kısıtladığını ve kimliklerini kontrollerinin adil olmadığını belirtiyor.

LREM milletvekili Pacome Rupin, "Halk sağlığını korumak Mart 2020'den beri önceliğimiz oldu, ancak kurallar herkes için aynı olduğu için ülkemizin bütünlüğünü tehdit etmedi. Sağlık kartı ülkemizi parçalayacak" dedi.

Aşırı sağcı National Rally'nin başkan yardımcısı Jordan Bardella da sistemi "herkesin herkes tarafından gözetlenmesi modeli" olarak nitelendirdi.

Öte yandan, ülkenin bazı şehirlerinde de uygulamalara karşı eylemler düzenlendi. Gösterilerde 'Sağlık diktatörlüğüne hayır' sloganları atıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN