Almanya'da korona alarmı: Böyle giderse vakalar katlanacak

Almanya'da korona alarmı: Böyle giderse vakalar katlanacak

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, korona vakalarının gelecek aylarda ciddi bir şekilde artacağını duyurdu. Haftalık 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısının 11 civarında olduğunu belirten Spahn, "Bu sayı, bu şekilde her 12 günde iki katına çıkarsa Eylül'de 400'ü, Ekim'de de 800'ü aşar" dedi.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, son günlerde Kovid-19 vaka sayılarında artış yaşandığını söyledi.

Halihazırda haftalık 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısının 11 civarında olduğunu belirten Spahn "Bu sayı, bu şekilde her 12 günde iki katına çıkarsa Eylül'de 400'ü, Ekim'de de 800'ü aşar" dedi.

DÜZENLİ TEST ÖNERİSİ

Spahn, herkesin buna izin verilip verilmemesini kendisine sorması gerektiğini belirterek halkı önlemlere uymaya çağırdı.

İç mekanlarda maskelerin takılmasının, düzenli bir şekilde test yapılmasının ve aşı yaptırmanın önemli olduğunu anlatan Spahn "Eylül, Ekim ve Kasım aylarının nasıl geçeceğine şimdi, Temmuz'un bu günlerinde karar veriyoruz" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Almanya'da, son günlerde haftalık Kovid-19 vakaları sayılarının arttığı bildirilmişti.

Robet Koch Enstitüsü'nün dünkü verisine göre, 10,9 olarak kaydedilen haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısı, bugün 11,4'e yükseldi.

Salgının üçüncü dalgasından sonra 6 Temmuz'da 4,9'a kadar gerileyen bu sayı, 7 Temmuz'da 5,1'e, 14 Temmuz'da 7,1'e ve 19 Temmuz'da 10,3'e yükselmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN