Fransa'nın yeni kabinesinde sürpriz isimler yer aldı

Fransa'nın yeni kabinesinde sürpriz isimler yer aldı

Fransa'nın 34 yaşındaki yeni Başbakanı Gabriel Attal, hükümetini açıkladı. Aralarında İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ve Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti'nin de bulunduğu çok sayıda kabine üyesi görevlerinde kaldı. Kabinede yapılan bir 'sürpriz' değişiklik ise sağ görüşlü eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy döneminde bakanlık yapan Rachida Dati'nin Kültür Bakanı olarak görevlendirilmesi oldu.

Fransa'nın 34 yaşındaki yeni Başbakanı Gabriel Attal'ın göreve gelmesinin ardından yeni kabine açıklandı.

France 24'da yer alan habere göre, Elysee Sarayı Genel Sekreteri Alexis Kohler, yeni kabineyi cumhurbaşkanlığı konutunda kamuoyu ile paylaştı. Fransız siyasetinin önemli isimlerinin bir kısmı görevlerini korudu. İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ve Adalet Bakan Dupond-Moretti'ye ek olarak, Bruno Le Maire Maliye Bakanı olarak, Sebastien Lecornu ise Savunma Bakanı olarak görevlerine devam edecek.

Yeni kabinede yapılan en büyük değişiklik Dışişleri Bakanlığı görevine Catherine Colonna'nın yerine 38 yaşındaki Stephane Sejoure'nin getirilmesi oldu. Bu sayede ülkede Cumhuriyet döneminin en genç Dışişleri Bakanı oldu.

Catherine Vautrin Sağlık ve Çalışma Bakanı olarak atanırken, Amelie Oudea-Castera Eğitim Bakanı, Sylvie Retailleau Eğitim ve Araştırmaya Bakanı olarak görevlendirildi. Daha önce Gençlik Bakan Yardımcısı olan Prisca Thevenot ise Hükümet Sözcüsü olarak atandı.

Perşembe günü açıklanan diğer kabine atamaları ise şöyle:
Tarım bakanı: Marc Fesneau
Çevre Bakanı: Christophe Bechu
Cinsiyet Eşitliği Bakanı: Aurore Berge
Parlamenter ilişkilerden sorumlu bakan yardımcısı: Marie Lebec

KABİNEDE SÜRPRİZ İSİM

ABC News haber sitesine göre, kabinede yapılan bir 'sürpriz' değişiklik ise sağ görüşlü eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy döneminde bakanlık yapan Rachida Dati'nin Kültür Bakanı olarak görevlendirilmesi oldu.

Merkez sağ Les Republicains için Paris 7'nci bölgede belediye başkanlığı yaparken Kültür Bakanı olarak atanan Dati 2007 yılında, Sarkozy döneminde adalet bakanı olarak atandığından ülkede üst düzey bir hükümet görevine atanan ilk Müslüman kadın olmuştu. Sarkozy, Dati'yi bakan olarak görevlendirdiğinde, bunun 'Fransa'nın tüm çocuklarına liyakat ve çaba ile her şeyin mümkün olduğu mesajını verdiğini' söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN