Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 2007 yılındaki seçim kampanyası için Libya'dan yasa dışı fon sağladığı iddiasıyla yargılandığı kritik davada mahkum oldu. Paris Mahkemesi, Sarkozy'yi "suç örgütü kurma" suçundan suçlu bularak, 5 yıl hapis cezasına ve 100 bin avro para cezasına çarptırdı.
MAHKEME KARARINDA DİKKAT ÇEKEN AYKIRILIK
NTV'nin haberine göre Sarkozy, Libya davası kapsamında "kamu fonlarının zimmete geçirilmesini gizleme, pasif yolsuzluk ve yasa dışı kampanya finansmanı" gibi dört farklı suçtan yargılanıyordu. Ancak mahkeme, eski Cumhurbaşkanını yolsuzluk ve zimmete geçirmeyi gizleme suçlarından aklarken, sadece "suç örgütü kurma" suçundan mahkum etti.
Paris Savcılığı'nın Sarkozy için 7 yıl hapis cezası talep ettiği dava, Fransa siyasi tarihinde üst düzey bir ismin yargılandığı nadir vakalardan biri olarak öne çıkıyor. Sarkozy, hakkındaki tüm suçlamaları başından beri reddetmişti.
