Gambiya IMF teklifini reddetti: Parasını Nijerya'da basacak

Gambiya IMF teklifini reddetti: Parasını Nijerya'da basacak

IMF'nin yapılandırma teklifini reddeden Gambiya, parasını Nijerya'da basma kararı aldı. İki ülkenin Merkez Bankası Başkanları kararı, yaptıkları görüşme sonrası açıkladı.

Batı Afrika ülkesi Gambiya, Uluslararası Para Fonunun (IMF) yeniden yapılandırma teklifini reddetti ve parasını Nijerya'da basma kararı aldı.

Nijerya Merkez Bankası (CBN) Başkanı Godwin Emefiele, Gambiyalı mevkidaşı Buah Saidy ile başkent Abuja'da bir araya geldi. Emefiele, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Saidy'nin ülkenin parasının basılması için Nijerya'ya teklif ettiğini ve Nijerya'nın bu teklifini kabul ettiğini belirtti.

IMF TEKLİFİNİ REDDETTİ

Nijerya'nın para basımında yeterli kapasiteye sahip olduğuna işaret eden Emefiele, "Gambiya'nın parasını basmak noktasında yardımcı olmaya hazırız" dedi.

Saidy ise Nijerya'nın Gambiya'nın çıkarlarına en iyi şekilde hizmet edeceğine olan güveni nedeniyle IMF'nin yeniden yapılandırma teklifini reddettiklerini açıkladı.

Gambiya parasının değerinin çok düştüğüne işaret eden Saidy, Nijerya'nın bilgi ve deneyiminden yararlanarak yıllık para ihtiyaçlarını nasıl yöneteceklerini de öğrenmek istediklerini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN