Onaylandı: 650 milyar dolarlık pandemi desteği

Onaylandı: 650 milyar dolarlık pandemi desteği

Uluslararası Para Fonu, pandemiden etkilenen gelişmekte olan ülkeler için 650 milyar dolarlık yeni bir fon oluşturmak için yaptığı planı yönetim kurulunda oylamaya koydu. IMF yönetimi fon önerisine oybirliğiyle destek verdi.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva ve 24 üye ülke temsilcisinden oluşan yönetim kurulu toplantısında tüm üyeler, küresel likiditeyi artırmayı ve kırılgan ülkelerin pandemiyle mücadele etmelerine yardım edebilmek için oluşturlan plana destek geldi.

IMF, bu planla küresel likiditeyi artırmayı ve kırılgan ülkelerin pandemiyle mücadele etmelerine yardım etmeyi planlıyor.

31.jpg

Planın, 190 IMF üyesi ülkenin maliye bakanı veya merkez bankası başkanı olan temsilcilerden oluşan yönetim kurulu tarafından nihai onayı gerekiyor.

Georgieva'nın yönetim kuruluna sunacağı rapor bir sonraki adım olacak ve plan onaya sunulacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN