Gazprom gaz tehdidini geri çekti: Sevkiyatı azaltmayacağız

Gazprom gaz tehdidini geri çekti: Sevkiyatı azaltmayacağız

Gazprom, Ukrayna üzerinden Moldova'ya doğal gaz sevkiyatını azaltabileceği açıklamasını geri alarak sevkiyatın azaltılmayacağını bildirdi. Rus enerji şirketi, Moldova tarafının söz konusu gaz için gerekli ödemeyi yaptığını aktardı.

Rus enerji şirketi Gazprom, 22 Kasım'da bir açıklama yayımlayarak, Moldova'ya gönderilen doğal gazın bir kısmının Ukrayna'da kaldığını, durumun devam etmesi halinde 28 Kasım'dan itibaren Ukrayna üzerinden gaz sevkiyatının azaltılacağını duyurmuştu.

Gazprom'dan yapılan son yazılı açıklamada, Moldova'ya gönderilen doğal gazın bir kısmının Ukrayna'da tutulduğunun tespit edildiği anımsatıldı.

'MOLDOVA PARAYI ÖDEDİ SEVKİYAT DEVAM EDECEK'

Moldova tarafının söz konusu gaz için gerekli ödemeyi Gazprom'a yaptığı bilgisine yer verilen açıklamada, bu nedenle doğal gaz sevkiyatının da azaltılmamasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, Moldova’nın sözleşme yükümlülüklerini sıklıkla ihlal ettiğinin ve Gazprom'un gaz sevkiyatını tümüyle durdurma hakkını saklı tuttuğunun altı çizildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN