Gazprom'dan Ukrayna'ya gaz tehdidi: Böyle giderse doğal gaz sevkiyatını azaltırız

Gazprom'dan Ukrayna'ya gaz tehdidi: Böyle giderse doğal gaz sevkiyatını azaltırız

Gazprom, Moldova'ya gönderilen doğal gazın bir kısmının Ukrayna'da kaldığını belirterek bunun devam etmesi durumunda 28 Kasım itibarıyla Ukrayna üzerinden gaz sevkiyatının azaltılacağını duyurdu.

Rus enerji şirketi Gazprom, Moldova'ya gönderilen doğal gazın bir kısmının Ukrayna'da kaldığının tespit edildiğini bildirdiği bir yazılı açıklamada yaptı.

Moldova için Gazprom'un Suca noktasına sevk ettiği gaz miktarının, Ukrayna'dan Moldova'ya sevk edilen gaz miktarından fazla olduğuna işaret edilen açıklamada, "Ukrayna üzerinden Moldova için tedarik edilen transit gazdaki dengesizliğin devam etmesi halinde Gazprom, 28 Kasım'da Suca noktasından arzı azaltmaya başlayacaktır" ifadelerine yer verildi.

GAZ SADECE SUCA'DAN SEVK EDİLİYOR

Açıklamada, Gazprom'un Suca noktasından bugün 42,9 milyon metreküp doğal gaz sevk edeceği kaydedildi.

Ukrayna, 10 Mayıs'ta, Avrupa'ya giden Rus doğal gazının üçte birinin geçtiği Sohranivka dağıtım noktasında sevkiyatı durdururken, gaz sevkiyatı sadece Suca noktasından devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN